Første Multistar til Danmark

Redningsberedskabet Morsø Kommune har på Falckstationen i Nykøbing Mors netop indsat det første danske eksemplar af det tyske multikøretøj fra Magirus. Køretøjet, en Iveco Multistar 2, er leveret igennem Hauberg Technique og har kostet Morsø Kommune kr. 3.866.000 som skal finanseres over 20 år igennem Kommuneleasing. I forbindelse med indsættelsen af det nye multikøretøj udfaser Redningsberedskabet Morsø Kommune en automobilsprøjte og en Metz drejestige på et Mercedes Benz 1419 chassis fra 1989. Drejestigen har tidligere kørt i Tyskland.

Magirus Multistar 2 er en blanding af en automobilsprøjte og en redningslift. Liften er produceret af det tyske kran-/liftfirma Klaas i Ascheberger og kan benyttes fra -12 m. til +31 m. og med et udlæg på 16,5 m. Det maksimale udlæg kan nås fra -10,5 m. og op til +24 m. højde. Kurven kan tage 270 kg. eller 3 personer.

Køretøjet er udover standardversionen udbygget med et ROBWEN-klasse A skumsystem, teleskoplysmast, trafficadvisor og frontspil.

Billeder leveret af Claus Mortensen

Falck, Kombikøretøjer, Nyheder
One comment to “Første Multistar til Danmark”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.