Tårnby Brandvæsen skal have ny drejestige.

Tårnby Brandvæsen Logo
Foto: Tårnby Brandvæsens hjemmeside

For fjorten dage siden udgav Tårnby Kommune et offentligt EU-udbud på opbygning og levering af en drejestige til Tårnby Brandvæsen.

Tårnby Brandvæsen opererer i dag med en Bronto F32RL opbygget på et MAN 18.225 MLLC chassis. Redningsliften blev anskaffet i 2003 hvor den afløste en drejestige fra 1981 på et nedbygget Magirus-Deutz chassis.

Bronto redningsliften var en utrolig populær redningslift i perioden fra årtusindskiftet og knap 10 år frem. Den første blev leveret i 1998 til Horsens (og den kører stadigvæk), sidenhen fulgte Fredericia, Hvidovre og Sønderborg i 2000. Tårnby fik deres i 2003 hvor også Vejle og Gladsaxe fik leveret en F32RL. Den foreløbigt sidste Bronto blev leveret i 22010 hvor Sorø Brandvæsen modtog deres.

Af udbudsmaterialet fremgår det at tilbudsfristen er 28. februar 2020 og at Tårnby Kommune forventer at kunne tildele ordren i slutningen af marts 2020. Tildelingen sker på baggrunden af pris og kvalitet hvor begge underkriterier vægter 50 %.

Det forventes at den nye drejestige kan leveres inden udgangen af 2020.

Det fremgår af kravspecifikationen at:

  • Der ønskes et lavt og frembygget førerhus.
  • Køretøjet skal veje max. 18 tons, have koblingsfri automatgear og en motor på ca. 360 HK og leveres i “brandbilsrød” (RAL 3000) med indfarvede sidespejle.
  • Der skal være kameraer på køretøjet der kan vise arealet rundt om køretøjet. Kamerasystemet skal kunne vise støttebenenes placering, således at man allerede ved placering af køretøjet kan vurdere om der er plads til støttebenene.
  • 32 meter drejestige der overholder kravene i DS EN 14043 og som har memoryfunktion, skakt/brønd-rednings funktion.
  • Stigeløbet skal være med knækled som ikke kan udskydes. Stigen skal forsynes med en redningskurv med en tilladt maksimal belastning på 400 kg.
  • Kurven skal med en aftagelig vand- og skumkanon med en ydelse på min. 2000 l./min. og skal kunne styres elektrisk fra enten kurven eller fra hovedbetjeningspladsen.
  • Som optioner ønskes priser på en udtræksplatform på redningskurven samt et el-spil til montering i kurven.
  • Leverandøren skal gennemføre bruger- og taktikuddannelse af mindst 37 timers varighed på brandstationen i Tårnby.

Herunder er et par videoklip, hvor man kan se den nuværende redningslift under udrykning.

Udbudsbekendtgørelsen kan læses her: https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:047417-2020:TEXT:DA:HTML

Drejestiger, Kommunalt Brandvæsen, Udbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.