Ny drejestiger til Frederiksborg Brand & Redning

Det nye fælleskommunale brandvæsen for Gribskov, Hillerød, Egedal, Furesø, Halsnæs og Frederikssund kommuner udsendte i august 2017 udbudsmaterialet for nye køretøjer.

I udbudspakken var delaftale 1b særlig interessant, da den omhandlede 2 drejestiger (og en option på to sæt brødredningsudstyr).

Blandt kravspecifikationen kan det læses at køretøjerne skal være to-akslede, fuldautomatisk gearkasse og min. 290 HK fra en EURO6 motor. Køretøjet skal leveres i brandbilsrød (RAL 3000) inkl. jalousilåger.

Stigen skal være 30 m. og selvfølgelig kunne dreje 360 grader. Den skal være udstyret med knæk og leveres med båre og -beslag samt en vandkanon der kan levere min. 1.500 l./min.

I brandvæsenets dækningsområde findes bl.a. Frederiksborg Slot og sygehuset i Hillerød, hvor adgangsforholdene er anstrengte. Derfor skal drejestigerne overholde følgende mål (eksl. sidespejl)
Højde: 3,07 m.
Længde: 9,5 m. (+/- 0,5 m.)
Bredde: 2,38 m.

Frederiksborg Brand & Redning dækkes i dag af højderedningskøretøjer således:
Hillerød: Metz L32 drejestige fra 2007 på Mercedes 1529F Atego
Frederikssund: Bronto F32RL redningslift fra 2009 på Mercedes 1829L Econic.
(Ballerup/Beredskab Øst): Metz B32 redningslift fra 2006 på Scania P310.
og jf. planen for Risikodimensioneret Dimensionering af 11. april 2016 (version 6) ændres der ikke på placeringen af drejestigerne.

Frederiksborg Brand- & Redning har meddelt at udbuddet på de to drejestiger blev vundet af Copenhagen Global, der leverer 2 stk. Magirus drejestiger på Iveco Eurocargo chassis. Stigerne vil i deres opbygning minde meget om de stiger Magirus netop har leveret til Brandvæsenet i München.

Drejestiger, Kommunalt Brandvæsen, Nyheder
One comment to “Ny drejestiger til Frederiksborg Brand & Redning”
  1. Pingback: Hillerøds nye drejestige – drejestige.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.